Cetatenii europeni au, in general, o perceptie negativa asupra clonarii animalelor pentru productia de alimente, potrivit unui Eurobarometru, anunta un comunicat al Comisiei Europene.
Studiul s-a concentrat asupra atitudinii cetatenilor fata de clonarea animalelor. In primul rand, acesta arata ca marea majoritate a cetatenilor stiu foarte bine ce inseamna clonarea animalelor. Opt din zece respondent au definit corect clonarea.

In al doilea rand, sondajul indica faptul ca un procent ridicat de cetateni au o perceptie negativa despre clonarea animalelor. Astfel, 81% dintre ei considera ca efectele pe termen lung a clonarii animalelor asupra naturii nu sunt cunoscute, in timp ce 84% cred ca noi nu avem indeajuns de multa experienta in privinta sigurantei acesteia pe termen lung si a efectelor pe care le are asupra sanatatii noastre.

Cetatenii nu prea sunt convinsi ca vor cumpara alimente produse din carnea sau organele animalelor clonate. Totusi 86% din respondenti sunt de acord ca industria alimentelor este cea care beneficiaza in final de pe urma clonarii animalelor.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.