Informatia obtinuta din calculatorul lui Raul Reyes a dus la stabilirea faptului ca "FARC gestioneaza contacte, conexiuni si celule de sustinere in cel putin 26 de tari", a declarat generalul Oscar Naranjo.
El a facut declaratia miercuri, in Adunarea generala a Interpol, de la Sankt Petersburg.

Generalul a mai spus ca FARC dispune de o trezorerie de razboi de doua miliarde de dolari pe an, bani obtinuiti din traficul de droguri, rapiri si extorcari, suma imposibil de verificat din sursa independenta.

Seful politiei a mai acuzat gherila ca face trafic cu arme si cu persoane, este vinovata de spalare de bani si ca ar incerca sa procure material radioactiv. Generalul le-a cerut omologilor sai sa intensifice "cooperarea bilaterala si multilaterala impotriva terorismului".

Citeste si:

Autoritatile columbiene au vorbit si in trecut despre legaturile FARC in alte tari, ca Ecuador, Venezuela, Costa Rica, Spania, Italia sau Danemarca.

Columbia a salutat condamnarea, in septembrie, a sase danezi acuzati ca au vandut tricouri cu logo-urile Frontului Popular de Eliberare a Palestinei si FARC, in vederea strangerii de fonduri pentru aceste organizatii.

In Columbia, FARC are in prezent circa 10.000 de combatanti, potrivit sefului politiei.