Independenta provinciei Kosovo trebuie impiedicata, deoarece ar constitui un factor de destabilizare in intreaga Europa de Sud-Est, a afirmat luni presedintele sarb Boris Tadic, citat de Rompres. "Factorii internationali care vad viitorul Kosovo in aceasta formula nu inteleg toate consecintele extrem de negative ale unei asemenea solutii", a declarat Tadic, intr-un interviu pentru postul de radio belgradean B92.

Serbia nu intentioneaza sa guverneze viata politica a albanezilor din Kosovo, dar nici "nu doreste sa renunte la dreptul sau legitim de a guverna viata politica a sarbilor din provincie", a amintit Boris Tadic. Presedintele sarb a mai subliniat ca la viitoarele negocieri asupra statutului definitiv al provinciei Kosovo, care se vor desfasura intre lunile septembrie si decembrie, este foarte important ca tara sa sa se prezinte cu un consens al tuturor factorilor politici si cu un plan realist, pentru a carui promovare sa desfasoare o activitate diplomatica intensa in toate centrele de decizie mondiale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.