Cantitati importante de melamina, substanta chimica aflata in centrul scandalului laptelui praf din China, au fost gasite in Ungaria in alunele de pamant cu gust de branza importate din tara asiatica, au anuntat autoritatile ungare, citate de AFP

"Alunele de pamant cu branza contaminate cu melamina au fost descoperite la Debrecen (estul tarii - n.red.), in timpul unui control de rutina din 30 septembrie", a anuntat Secretariatul de Stat pentru Agricultura.

Alunele, importate din China de societatea P-Nut Crackers Chips Snack World, contineau 19,9 miligrame de melamina la kilogram, in conditiile in care potrivit normelor sanitare ungare sunt permise maxim 2,5 miligrame la kilogram.

Secretariatul a anuntat ca a inchis un depozit al firmei si a avertizat autoritatile sanitare din Uniunea Europeana.

Statul incearca sa stabileasca in prezent cantitatea de alune contaminate si unde au fost comercializate.

Aceasta este a doua alerta de contaminare cu melamina in Ungaria din ultimele doua zile. Luni, Budapesta a anuntat ca a descoperit urme din aceasta substanta in restaurantele chineze. In cele din urma s-a dovedit ca substanta se afla in cantitati permise de normele ungare.

Autoritatile sanitare ungare desfasurau miercuri teste pentru a stabili cantitatea de melamina dintr-un produs continand lapte praf, descoperit in 4 octombrie la filiala ungara a grupului Nestle.

Nestle Ungaria a cerut, ca masura de precautie, controlarea a 5,5 tone de lapte praf importat din Thailanda, care nu a fost comercializat inca.

Potrivit companiei, trei teste ale acestui produs, desfasurate in mai multe tari, nu au dus la identificarea de urme de melamina.

Patru bebelusi au decedat si aproximativ 53.000 de copii s-au imbolnavit in China, dupa ce au fost hraniti cu lapte sau produse lactate contaminate cu melamina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.