Budapesta va gazdui joi si vineri o reuniune informala a ministrilor apararii din cele 26 de state membre NATO si din alte 15 tari care participa la misiuni militare in lume, pentru care autoritatile au mobilizat un dispozitiv important de securitate, relateaza AFP.

Reuniunea are o mare importanta in pregatirea summitului Aliantei de anul viitor, care va marca 60 de ani de la infiintarea sa, a subliniat marti ministrul ungar al apararii Imre Szekeres.

"La summitul de anul viitor va fi adoptata noua strategie NATO, deci unul dintre elementele-cheie ale reuniunii de la Budapesta va fi elaborarea acestei noi conceptii pentru a raspunde la provocarile din secolul XXI", a declarat el.

Delegatiile din cele 41 de tari invitate, adica aproximativ 700 de diplomati, sunt asteptate miercuri in capitala ungara, al carui centru va fi practic blocat pentru masini timp de doua zile.

Aproximativ 300 de politisti vor fi desfasurati in centrul Budapestei pentru a supraveghea derularea in bune conditii a acestei reuniuni informale.

In marja reuniunii, premierul Ferenc Gyurcsany va discuta cu secretarul general al NATO Jaap de Hoop Scheffer si cu secretarul american al apararii Robert Gates, a anuntat purtatorul sau de cuvant,
Budapesta, care a aderat la NATO in 1999, a gazduit si in 29 - 30 mai 2001 o reuniune ministeriala a sefilor diplomatiei din statele membre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.