Partidul italian Liga Nordului, principalul aliat al lui Silvio Berlusconi, a propus marti introducerea unui permis de sedere pentru imigranti pe baza de puncte, cu un sistem de functionare asemanator carnetelor de conducere, relateaza NewsIn.

"Acest permis va functiona pe principiul permisului de conducere cu puncte", a explicat pentru AFP unul dintre politicienii care au propus proiectul, senatorul Lorenzo Bodega.

"O cunoastere buna a limbii italiene, respectarea legilor, integrarea buna vor permite obtinerea de puncte. In schimb, frauda fiscala, sanctiunile penale sau administrative antreneaza pierderea de puncte", a adaugat el.

Senatorii nu au prezentat deocamdata detalii privind functionarea permisului, care ar putea fi acordat pe o perioada de doi ani si care urmeaza sa faca obiectul unei circulare emise de Ministerul de Interne, condus de Roberto Maroni, membru al Ligii Nordului.

Prefectii si primarii sau unele comisii ar putea acorda sau retrage puncte, iar munca in folosul comunitatii ar putea permite recastigarea punctelor pierdute.

Pierderea tuturor punctelor va duce la expulzarea imigrantului, a explicat Bodega.

Proiectul de lege pentru securitate, unul dintre primele adoptate de Guvernul lui Silvio Berlusconi, contine in special masuri impotriva imigratiei.

Silvio Berlusconi dispune de majoritatea absoluta in Parlament datorita Ligii Nordului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.