Doua explozii s-au produs marti in zona Ministerului irakian de Externe, unde John Negroponte, adjunctul secretarului de stat american, se pregatea sa sustina o conferinta de presa, relateaza Reuters.

Politia a anuntat ca cinci civili au fost raniti in urma exploziei.

Cladirea Ministerului irakian de Externe se afla in Zona Verde, unde jurnalistii se adunasera pentru a participa la o conferinta de presa a lui Negroponte si a ministrului irakian de externe, Hoshiyar Zebari.

Conferinta de presa a avut totusi loc, dupa incident, iar oficialul american a spus ca progresele inregistrate in ceea ce priveste securitatea in Irak sunt "izbitoare".

Rebelii au lansat rachete in Zona Verde si in timpul vizitei altor oficiali americani. Negroponte, fost ambasador american in Irak, se afla in aceasta tara de cateva zile si a avut intalniri cu mai multi oficiali irakieni.

Washingtonul si Bagdadul negociaza un nou acord pentru a le permite fortelor americane sa ramana in Irak dupa expirarea mandatului ONU, la sfarsitul anului. Ambele tari spun ca acordul este ca si incheiat, dar Negroponte a spus ca nu s-a implicat in negocieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.