Premierul rus Vladimir Putin ar vrea ca oficialii sa nu mai numeasca strazi cu numele lui si sa nu ii mai construiasca statui, a declarat luni purtatorul sau de cuvant, citat de Reuters, dupa ce autoritatile cecene a facut un asemenea gest.

Putin, care a avut doua mandate la presedintia rusa si s-a retras in luna mai, este foarte popular in Rusia, dar criticii sai acuza autoritatile ca incearca sa creeze un cult al personalitatii care aminteste de epoca sovietica.

Autoritatile din Cecenia, regiune linistita dupa ce Putin a trimis trupe pentru a zdrobi rebeliunea separatista din 1999, au numit duminica o strada din capitala Groznii dupa numele lui Putin. Presedintele cecen Ramzan Kadirov este profund loial fostului lider de la Kremlin.

"(Putin - n.red.) a declarat ca nu are nici dreptul, nici ocazia sa exercite presiuni asupra nimanui, iar el ar prefera sa nu se intample acest lucru", a declarat purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov.

"Acest lucru nu este valabil numai pentru numirea strazilor in onoarea sa, ci si pentru statuile ridicate in onoarea sa in ultimii ani, pentru fotografiile sale din manualele scolare si asa mai departe. Nu promoveaza aceste lucruri", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.