Moscova si Atena pregatesc un acord interguvernamental pentru vanzarea a 420 de blindate usoare Greciei, a anuntat luni exportatorul de armament detinut de statul rus, Rosoboronexport, potrivit NewsIn.

"La inceputul anului 2008, Ministerul grec al Apararii ne-a transmis o cerere oficiala pentru livrarea acestor vehicule. Acordul guvernamental si contractul corespunzator sunt in curs de pregatire in vederea semnarii", a anuntat compania intr-un comunicat.

Este vorba despre 420 de vehicule blindate de infanterie BMP-3M "noi-noute", potrivit Rosoboronexport, care nu a facut alte precizari despre acest contract.

Grecia decisese in decembrie sa cumpere 450 de tancuri rusesti in urmatorii 15 ani, pentru o valoare totala de 1,2 miliarde de euro, potrivit Ministerului elen al Apararii.

Rosoboronexport a facut acest anunt in contextul in care la Atena are loc intre 7 si 11 octombrie un vast salon de armament, Defendory International 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.