Cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata intr-un seism cu magnitudinea de 6,3, produs luni in Tibet, au anuntat autoritatile locale, citate de agentia oficiala China Noua, transmite NewsIn.
Cutremurul a avut loc la ora locala 16.30 (11.30 ora Romaniei), intr-o zona situata la 84 de kilometri vest de Lhassa, in districtul Damxung, a anuntat Biroul de Seismologie.

Institutul american de geofizica, USGS, estimase anterior magnitudinea seismului la 6,6 grade pe scara magnitudinii de moment. Pentru a masura puterea unui cutremur, USGS foloseste "magnitudinea de moment", care este legata direct de parametrii seismului (suprafata si distanta alunecarii pe falie). Pe aceasta scara deschisa, un seism cu magnitudinea 6 este considerat puternic.

Potrivit institutului american, cutremurul a fost urmat un sfert de ora mai tarziu de un alt cutremur, de 5,1 grade, care a avut aproximativ aceleasi coordonate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.