Criza financiara actuala demonstreaza ca o viata dusa in credinta in Dumnezeu este mai buna decat una dedicata acumularii de bunuri materiale, a declarat Papa Benedict al XVI-lea.

"Vedem acum, cu falimentul marilor banci, ca banii dispar, ca ei nu inseamna nimic", a spus suveranul pontif, potrivit NewsIn.

Criza financiara mondiala, cea mai mare de la Marea Depresiune, a dus la devalorizarea actiunilor in valoare de sute de miliarde de euro si a falimentat banci care in urma cu cateva luni pareau lispite de orice vulnerabilitate.

Folosind o metafora biblica, suveranul pontif a spus ca cei care au ignorat cuvantul lui Dumnezeu in cautarea bogatiei, si-au construit casele pe nisip, in loc sa le construiasca pe fundamentul solid al credintei. Papa a facut astfel o aluzie, probabil, la prabusirea pietei imobilare americane, care a declansat criza financiara.

"Oricine isi construieste viata pe aceasta realitate, pe lucruri materiale, pe succes, construieste pe nisip. Doar cuvantul lui Dumnezeu este temelia oricarei realitati", a spus suveranul.

Papa, care a sustinut acest discurs in deschiderea unui sinod al episcopilor din intreaga lume reuniti la Vatican, cu tema "Cuvantul lui Dumnezeu", si-a ilustrat alocutiunea cu acest comentariu legat de criza financiara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.