"Ani de zile Camorra napolitana si Sacra Corona Unita din Apuglia au folosit Elvetia ca principalul punct pentru reinvestirea fondurilor obtinute ilegal", a anuntat astazi, intr-un comunicat, Ministerul Public (Parchetul) elvetian.

Cei 10 - cinci elvetieni, trei italieni, un spaniol si un francez rezident in Elvetia - sunt acuzati de participare sau sustinere a unei organizatii criminale si de spalare de bani. Acestia ar fi "pus bazele pietei negre a tigarilor in Italia, in anii '90", a explicat Parchetul. "Fonduri de origine ilegala ale organizatiilor criminale Camorra si Sacra Corona au fost injectate in sistemul bancar elvetian prin intermediul birourilor de schimb din Tessin", un canton din sudul Elvetiei, potrivit comunicatului.

De la inceputul anilor '90 pana in 2001, banii spalati au "depasit cu mult un miliard de dolari", a adaugat Pachetului. "Fluxul de capital generat de traficul cu tigari prin Muntenegru, desfasurat de organizatiile criminale Camorra si Sacra Corona Unita, a trecut aproape integral pe piata financiara elvetiana", potrivit documentului.