Guvernul german va acorda garantii de stat pentru toate depozitele bancare ale populatiei, a anuntat, duminica, purtatorul de cuvant al ministerului de finante, Torsten Albig, citat de AFP.

Cancelarul german, Angela Merkel, daduse anterior asigurari ca economiile micilor deponenti sunt “sigure”, declaratie prin care a incercat sa impiedice orice reactie de panica a populatiei.

“Le spunem celor care au economii ca acestea sunt sigure. Guvernul este garantul acestora”, a declarat Merkel.

Pana in prezent, garantiile statului se ridicau la cel mult 20.000 de euro pentru economiile private, dar purtatorul de cuvant al ministerului de finante a precizat ca de acum inainte, acestea vor fi nelimitate.

Germania este afectata grav de criza financiara mondiala, mai ales din cauza amenintarilor de faliment ale bancii Hypo Real Estate.

Guvernul incerca, de altfel, duminica, sa gaseasca o modalitate de salvare a bancii, dupa esecul unui plan initial, ce prevedea o salvare a acesteia cu 35 miliarde euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.