Epava avionului pilotat de miliardarul Steve Fossett in momentul disparitiei sale in urma cu un an a fost gasita in muntii Californiei, au anuntat autoritatile la finele saptamanii trecute, fara sa se pronunte insa definitiv asupra decesului aventurierului, al carui cadavru nu a fost gasit, relateaza NewsIn.

Epava a fost localizata la circa 300 metri altitudine, intr-o regiune izolata din Sierra Nevada, in apropiere de Mammoth Lakes. "In epava nu era niciun cadavru", a spus seriful local John Anderson, spunand ca avionul este intr-adevar cel pilotat de Fossett cand acesta a disparut. Avionul de mici dimensiuni "pare a fi aparatul pilotat de Fossett", a declarat National Transportation Safety Board.

Politia a refuzat sa comenteze informatiile de presa care citau un responsabil al NTSB, Mark Rosenker, potrivit carora in zona au fost gasite ramasite umane. "Nu pot da informatii pe aceasta tema", a spus un purtator de cuvant al politiei.

Vaduva aventurierului, Peggy Fossett, a salutat faptul ca epava a fost descoperita. "Incertitudinea legata de moartea sotului meu in cursul anului ce a trecut a creat o situatie foarte dificila pentru mine", a declarat ea. "Sper acum ca voi putea incheia acest capitol dureros din existenta mea", a adaugat ea, multumindu-le echipelor de cautare.

Echipa locala a reusit sa ajunga in locul in care se afla epava, iar potrivit fotografiilor, avionul s-a prabusit pe flancul muntelui. NTSB a descris accidentul ca un soc puternic, ce probabil s-a soldat cu moartea lui Fossett, daca acesta era in aparat, si a adaugat ca vor trece "saptamani sau chiar luni" pana la stabilirea cauzelor accidentului.

Cautarile au inceput miercuri, dupa descoperirea de catre un excursionist a unui act de identitate cu numele Fossett, a unei bluze si a circa 1.005 dolari. Locul accidentului se afla la circa 400 metri distanta de locul in care au fost descoperite aceste efecte personale. Excursionistul a explicat ca a gasit obiectele absolut din intamplare. "Am gasit actul si banii in noroi", a povestit el.

"Nu erau fotografii cu Fossett, dar era un nume, insa nu mi-am dat seama imediat despre cine era vorba", a adaugat el.

Aparatul, un Bellanca 8KCAB (N240R), era dat disparut din 3 septembrie 2007. Fossett decolase cu acest avion de pe pista ranch-ului sau din localitatea Yerington. El nu depusese un plan de zbor si nu a mai revenit dupa cele trei ore prevazute.

Dupa o luna de cautari intense in 2007, autoritatile din Nevada au suspendat operatiunile, iar in februarie 2008 un judecator din Chicago a recunoscut oficial decesul miliardarului in varsta de 63 de ani.

Fossett avea o reputatie de aventurier dur, dupa ce a supravietuit caderii de la 9.000 de metri a balonului in care se afla, in Australia, in timpul unei tentative de doborare a unui record.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.