Principalele cotidiene americane au prezentat vineri opinii foarte diferite cu privire la dezbaterea dintre candidatii la vicepresedintie, lasand sa se inteleaga ca niciunul dintre acestia nu a iesit invingator, in ochii opiniei publice, in confruntarea televizata de joi seara, relateaza NewsIn.

Wall Street Journal, care a adoptat o atitudine aprobatoare, considera ca guvernatoarea de Alaska "a facut mai mult decat sa se apere bine" in subiectele de politica internationala, in fata adversarului sau, care este presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Senatului. Potrivit aceluiasi ziar, Palin "a marcat puncte, mai putin in discutiile despre Irak si Afganistan".

Cotidianul economic conservator mai afirma ca Palin "s-a aratat demna de arena nationala", atat in timpul dezbaterii, cat si in discursul de acceptare a nominalizarii de la Conventia republicana, care a avut loc la inceputul lunii septembrie, la St. Paul. "Sa ii permitem lui Palin sa fie ea insasi si, daca va face vreo greseala, cum i se intampla oricarui candidat, acest lucru nu va pune sub semnul intrebarii capacitatea sa de a deveni vicepresedinte", continua Wall Street Journal.

Pe de alta parte, New York Times se arata dur la adresa candidatei republicane. "Dezbaterea nu a schimbat ideea fundamentala ca (...) McCain a facut o alegere total iresponsabila, distrugand imaginea pe care si-o crease, aceea de barbat matur, onest, cu multa experienta, judecata si principii", ataca ziarul.

"Dupa o serie de interviuri neinspirate, care au provocat indoieli serioase, chiar in randul conservatorilor, cu privire la capacitatea sa de a fi vicepresedinte, Palin nu avea altceva de facut, decat sa spuna cateva lucruri de bun simt si sa evite orice gafa care ar fi decis rezultatul alegerilor", continua New York Times. "Pe baza acestui criteriu, dar numai a lui, guvernatoarea din Alaska s-a descurcat bine", conchide cotidianul.

Un alt cotidian american, Washington Post, i-a pus pe cei doi adversari pe picior de egalitate. "Nu aveam asteptari prea mari de la aceasta dezbatere viceprezidentiala", scrie cotidianul, adaugand ca intalnirea "a fost, de fapt, o discutie plina de incercari de a evita gafe si care a tratat lucrurile numai la suprafata", considera ziarul.

"Biden nici nu a comentat, nici nu a fost condescendent, cum stie sa fie uneori. Palin a fost mai increzatoare si mai coerenta decat in interviurile din ce in ce mai dezastruoase pe care le-a dat de cand a fost nominalizata", continua Washington Post.

"Dar au fost putine elemente serioase despre subiectele majore actuale, de la planul de salvare a economiei, la razboiul din Irak, si multe schimburi de formule oratorice pregatite dinainte si inselatoare", conchide cotidianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.