Candidatul republican la Casa Alba John McCain i-a mentionat ieri pe Warren Buffett si fostul sef eBay Meg Whitman drept potentiali secretari ai Trezoreriei, in cazul in care va castiga alegerile, dar a refuzat sa precizeze daca pastrarea lui Henry Paulson este luata in considerare, transmite Reuters.

Criza financiara americana si planul de 700 de miliarde de dolari pentru salvarea bancilor a sporit interesul pentru cine va ocupa functia de secretar al Trezoreriei in administratia urmatoare.

"Cred ca va fi cineva pe care americanii sa il recunoasca, sa le inspire incredere si optimism", a spus senatorul de Arizona. "Oameni ca (presedintele Cisco) John Chambers, Meg Whitman sau Warren Buffett", a continuat el, adaugand ca exista multe functii pe care le pot ocupa acestia.

McCain a spus ca va alege un republican sau un democrat respectat pentru a conduce Trezoreria. Buffett, in varsta de 78 de ani, despre care McCain a recunoscut ca ar putea sa nu fie interesat de oferta din cauza varstei si a altor factori, l-a sprijinit oricum contracandidatul republicanului, Barack Obama.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.