Premierul rus Vladimir Putin a calificat drept "crima" livrarile de arme ucrainene Georgiei, declaratie facuta dupa intalnirea cu omologul sau ucrainean, Iulia Timosenko, relateaza AFP.

"Nu ne putem imagina crima mai grava decat livrarea de arme in zona de conflict cu Georgia", a spus el, acuzand Kievul ca a livrat arme georgienilor in timpul razboiului din august.

"In urma cu cativa ani, nu ne puteam imagina rusi si ucrainei in razboi unii impotriva celorlalti, dar acest lucru s-a intamplat si este o crima", a subliniat Putin.

Potrivit editiei de joi a cotidianului Izvestia, presedintele ucrainean Viktor Iuscenko a ordonat personal vanzarea de arme catre Georgia, pentru conflictul cu Osetia de Sud.

"Ucraina a furnizat arme fortelor armate georgiene pentru a desfasura operatiuni militare impotriva Osetiei de Sud si Rusiei, (...) la ordinul lui Viktor Iuscenko si in detrimentul capacitatii defensive a propriei tari", afirma cotidianul, adaugand ca detine documente ce confirma aceasta versiune.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.