Talibanii pakistanezi au revendicat rapirea de duminica din nordul Pakistanului, a inginerului polonez duminica, a declarat joi un purtator de cuvant al acestora, relateaza NewsIn.

"Este cu noi. Noi l-am rapait", a declarat Mohammad, purtator de cuvant al talibanilor pakistanezi, activi in zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, la frontiera cu Afganistanul.

El a facut declaratia telefonic, din regiunea Darra Adam Khel, pentru jurnalisti din Peshawar.

Inginerul rapit este angajat al societatii Geofizyka din Cracovia. Autoritatile poloneze mentin legatura cu Ministerul pakistanez de Externe, a declarat duminica Piotr Paszkowski, purtatorul de cuvant al Ministerului polonez de Externe.

Potrivit politiei pakistaneze, rapitorii l-au ucis pe soferul pakistanez al inginerului Piotr Stanczak, precum si pe garda de corp pe care o avea.

Atacul a avut loc in apropiere de localitatea Pind Sultani, in districtul Attock.
O celula de criza a fost formata in cadrul firmei Geofizyka, care are 17 specialisti ce lucreaza in prezent in Pakistan.

Inginerul si colaboratorii sai se deplasau in doua masini in directia instalatiilor petroliere, pentru a controla aparatele de masurat, a precizat directorul firmei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.