Un numar de 16 asociatii ale romanilor din Italia au infiintat o noua structura denumita Federatia Asociatiilor Romanilor din Italia (FARI), raspunzand astfel numeroaselor apeluri ale Guvernului roman de a avea un partener de dialog cat mai reprezentativ, se arata intr-un comunicat FARI.

"Obiectivul Federatiei este acela de a alcatui o organizatie unitara, un reprezentant activ al asociatiilor romanilor din Italia, ce va da posibilitatea acestora de a se exprima printr-o unica voce atat in relatiile cu institutiile din Italia si Romania, cat si cu organele mass-media din cele doua tari", se arata in comunicatul de presa al organizatiei.

Coordonatorul national al FARI este Dumitru Dragos Eugen, reprezentand asociatia "Pro Europa" ONLUS- A.C.E.O.R., iar purtaror de cuvant este Alina Harja, presedinta asociatiei Amici della Romania. Din structura de conducere mai fac parte Nicolae Alexandru, presedintele asociatiei "Romani di Padova", Ovidiu Gal, presedintele asociatiei "Gruppo Associativo Lavoratori G.A.L." si Iulian Manta, presedintele ssociatiei culturale "Vocea Romanilor".

FARI isi propune sa promoveze "o actiune constanta si eficienta la nivel national si local, implicand in mod direct toate asociatiile membre in apararea si promovarea drepturilor si intereselor comunitatii romanilor din Italia", se subliniaza in comunicat. Totodata, FARI doreste sa se impuna in relatiile sale cu institutiile publice si private romane, italiene, europene si internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.