Coreea de Nord se pregateste sa testeze o noua racheta cu raza lunga de actiune, a anuntat un cotidian sud-coreean, potrivit NewsIn.

Lucrari de reparatii au fost efectuate si baraci noi construite la complexul de la Musudan-ri, potrivit Dong-A Ilbo, care a citat surse din cadrul serviciilor secrete. Lucrarile se refera la inlocuirea unui turn de lansare dispozitiv de lansare si la consolidarea suportilor rachetei, potrivit aceleiasi surse.

Aceasta activitate ar precede, potrivit serviciilor de informatii sud-coreene, testarea unei noi rachete balistice, o versiune imbunatatita a Taepodong-2 (6.700 km).

Potrivit cotidianului sud-coreean, care citeaza surse neidentificate, Coreea de Nord incearca sa puna la punct o noua racheta cu propulsie solida, o versiune modificata a Taeopodong-2, care poate parcurge 10.000 de kilometri si poate atinge teoretic Coasta de Vest a Statelor Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.