Candidatul republican la Casa Alba, John McCain, aflat in scadere in sondaje, a dat semne de nervozitate si iritare, in special in ultimele interviuri, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
Intrebat constant despre capacitatea colegei sale de campanie, Sarah Palin, de a deveni vicepresedintele Statelor Unite, senatorul de Arizona se comporta uneori ca si cum ar fi deranjat de intrebarile jurnalistilor legate de acest subiect.

Intrebat miercuri in Kansas City, Missouri, daca i-ar cere lui Palin sfatulin probleme de politica externa, John McCain a fost pus in dificultate. "I-am cerut deja sfatul in trecut", a spus el, insa fara a da detalii. "Nu le-as cere insa sfatul senatorilor Obama sau Biden, pentru ca ei s-au inselat deja. Cu privire la Irak, la Rusia", a continuat candidatul republican. "Senatorul Obama nu are deloc experienta si s-a inselat de fiecare data cand i s-a cerut punctul de vedere", a adaugat el.

"Dar i-ati cere sfatul lui Palin?", a insistat jurnalistul. "Nu as apela cu siguranta la cei doi. Si deja i-am cerut sfatul guvernatoarei Palin, in special in problemele din domeniul energetic", a continuat McCain.

"Si am apreciat cunostintele ei cu privire la acest subiect si la multe altele", a mai declarat senatorul de Arizona.

Cu o zi mai devreme, aflat la Des Moines, in Iowa, McCain a raspuns aspru unei jurnaliste care il intreba de ce a ales-o pe Palin, care nu are experienta in politica internationala. "Va multumesc, insa nu sunt de acord cu principiul general potrivit caruia ea nu are deloc experienta", a declarat McCain.

Candidatul republican s-a aratat apoi sarcastic, cand un membru al audientei i-a spus ca Palin provoaca ingrijorare in randul electoratului republican. "Intr-adevar? Nu am vazut acest lucru in sondaje. Nu am vazut acest lucru la alegatori", a raspuns senatorul.

"Daca o persoana care isi petrece timpul la petrecerile din Georgetown (cartier select din Washington - n.red.) se defineste drept un conservator care nu o place (pe Sarah Palin - n.red.), accept. Dar cred ca americanii si-au aratat in mare parte sustinerea pentru ea", a adaugat McCain.

Pe de alta parte, mai multe sondaje publicate miercuri au confirmat o ascensiune a lui Barack Obama, candidatul democrat la presedintie. Studiul realizat la Universitatea Quinnipiac i-a acordat senatorului de Illinois un avans de opt pana la 15 puncte procentuale in Florida, Ohio si Pennsylvania. Aceste trei state sunt cruciale in castigarea scrutinului prezidential din 4 noiembrie.

Totusi, colaboratorii lui McCain s-au aratat increzatori. Contactata de AFP, directoarea de comunicare a echipei lui McCain, Nicolle Wallace, a incercat sa minimalizeze impactul acestor sondaje. Ea a afirmat ca senatorul de Arizona stie ca aceste alegeri reprezinta "o provocare" in perioada de criza actuala si cu atat mai mult avand in vedere ca Partidul Republican este la o cota istorica de nepopularitate.

Potrivit lui Wallace, "alegatorii vor aprecia cu adevarat in urmatoarele 30 de zile calitatile de lider ale lui McCain si vointa acestuia de a trece peste diferentele de ordin politic dintre partide, ca sa coopereze in gasirea unei solutii la criza financiara".

Unul dintre membrii echipei lui McCain a aparut la bordul avionului acestuia purtand o masca cu chipul acesteia, pentru a destinde atmosfera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.