Autoritatile chineze si-au luat angajamentul sa nu mai exporte produse lactate pana ce siguranta acestora nu va fi garantata, ca urmare a temerilor provocate de criza laptelui contaminat cu melamina, a anuntat joi un oficial din Guvernul japonez, potrivit NewsIn.

Un reprezentant al autoritatilor sanitare chineze a avut marti o intalnire de o ora cu diplomati straini de la Beijing, a declarat pentru AFP un oficial japonez, sub protectia anonimatului.

"Ideea subliniata a fost aceea ca Guvernul chinez se ocupa rapid si serios de aceasta problema si a luat masuri pentru a opri exporturile de produse lactate, pana ce siguranta acestora va fi pe deplin garantata", a declarat oficialul japonez.

Autoritatile chineze au anuntat miercuri ca au detectat melamina in aproape 12% dintre produsele pe baza de lapte praf. Din cauza acestui agent toxic, aproape 53.000 de copii s-au imbolnavit, iar patru bebelusi au murit in China in luna septembrie.

Ca urmare a acestui scandal, care pune din nou sub semnul intrebarii calitatea produselor fabricate in China, mai multe tari au interzis sau restrans importurile de produse lactate chineze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.