Primii observatori, intre care si 19 romani, din misiunea de monitorizare trimisa de Uniunea Europeana in Georgia au patruns in zona-tampon din jurul Osetiei de Sud.
Observatorii europeni au inceput miercuri activitatea de monitorizare a armistitiului semnat intre Rusia si Georgia gratie medierii presedintelui francez Nicolas Sarkozy. Scopul misiunii UE este sa garanteze retragerea trupelor rusesti din zonele-tampon ce imprejmuiesc republicile separatiste Abhazia si Osetia de Sud a caror suveranitate a fost recunoscuta de Moscova la sfarsitul lui august. Natura mandatului misiunii UE in Georgia e inca neclara. Armata rusa a anuntat ca supervizorii din partea UE nu vor avea acces in zonele-tampon si nici pe teritoriul republicilor separatiste.

Cu toate acestea, primul grup de observatori transportati in doua vehicule cu blindaj usor a intrat in zona libera din jurul Osetiei de Sud, la aproximativ 12 mile de orasul Gori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.