"Toata lumea. Parlamentul, poporul, intreaga democratie au fost tinta (atentatului - n.red.). Trebuia sa ne aflam cu totii acolo", la hotelul Marriott, in seara atentatului, a declarat marti Zardari intr-un interviu acordat postului de televiziune american Fox, cand a fost intrebat daca este de parere ca tinta atacului a fost el insusi.

"Ar fi trebuit sa ma aflu acolo, alaturi de premier, de presedintele Parlamentului si de multi altii dintre noi. A fost doar o intamplare ca planul s-a schimbat", a mai declarat Zardari, adaugand ca a auzit deflagratia de pe peluza casei premierului, aflata in apropierea hotelului.

Atentatul cu un camion-capcana, care a avut loc in fata hotelului Marriot la 20 septembrie, s-a soldat cu 60 de morti si 260 de raniti. O grupare necunoscuta numita Fedaynii islamului a revendicat atacul.

Consilierul ministrului de interne Rehman Malik declarase ca presedintele Zardari, premierul Yousuf Raza Gilani, membrii Guvernului si principalele cadre ale armatei urmau sa cineze la hotelul Marriot in seara atentatului. Acestia insa au renuntat in ultimul moment, preferand sa participe la un banchet la resedinta premierului pakistanez.