Candidata republicana la vicepresedintia Statelor Unite, Sarah Palin, a declarat ca incalzirea globala este "reala", dar a adaugat ca "nu are nicio importanta" daca aceasta este rezultatul activitatilor umane, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
Palin a recunoscut, intr-un interviu difuzat marti de postul american de televiziune CBC, ca activitatile umane au contribuit la incalzirea climatica, dar a minimalizat totusi impactul acestora.

"Nu voi pune incalzirea climatica numai pe seama activitatilor umane, pentru ca evolutia meteorologiei pe pamant este ciclica si am observat schimbari in acest sens de-a lungul timpului", a adaugat ea. "Dar cauzele nu au nicio importanta in aceasta etapa a dezbaterii", a mai declarat Palin. "Important este ca incalzirea climatica exista si ca trebuie sa facem ceva in acest sens", a adaugat ea.

Locuitorii statului Alaska, a carui guvernatoare este Palin, "resimt puternic impactul (incalzirii - n.red.), mai mult ca alte state", iar aceasta schimbare este "vizibila", a subliniat candidata republicana la vicepresedintie.

In interviurile date inainte sa fie aleasa drept colega de campanie a lui John McCain, Palin s-a demarcat de acesta afirmand ca nu crede ca incalzirea climatica este provocata de activitatile umane.

Sarah Palin s-a declarat in favoarea forajului petrolier intr-o rezervatie naturala din Alaska si a criticat decizia administratiei Bush de a inscrie ursul polar pe lista animalelor pe cale de disparitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.