Romanii au ajuns de rasul arabilor. "Bucuresti, orasul unde chiar si cetatenii moderni cred in farmece si abia asteapta noaptea vrajitoarelor"
Asa este prezentata capitala Romaniei intr-un material difuzat de sectia in limba engleza a televiziunii Al Jazeera, preluat de Antena 3. Din emisiunea Witness, moderata de Rahed Omar, aflam ca "unii romani consulta vrajitoarele, la fel cum occidentalii merg la doctor". "In secolul XXI, in Romania, vrajitoria continua sa existe. Ai probleme in dragoste? Te duci la vrajitoare si ele iti dau o licoare magica. Aceste vrajitoare insa au evoluat si au aruncat de mult matura magica. Ele traiesc in case cu sase dormitoare si conduc ultimul model de Mercedes", se arata in materialul numit "Tiganca vrajitoare". Al Jazeera subliniaza ca, desi Romania a trecut de epoca comunista, "vechile obiceiuri, superstitiile si intrigile s-au dovedit greu de inlaturat si au depasit modelele politice". Mai departe, in emisiune este prezentata Rodica, singura fiica a celebrei Mama Omida, prezicatoarea personala a Elenei Ceausescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.