Drama a avut loc in orasul Jodhpur, in incinta fortaretei Mehrangarh, la ora 00.30 GMT (03.30, ora Romaniei), cand circa 25.000 de credinciosi s-au adunat la templul Chamunda.

Un zid al cladirii s-a prabusit, provocand moartea mai multor pelerini. Insa accidentul a fost urmat de o miscare de panica si o busculada, a explicat secretarul de interne pentru statul Rajasthan, S. N. Thanv.
"Avem 113 cadavre la spitalele publice din oras", a declarat un inalt functionar din localitate.

"Oamenii mai sunt inca prinsi sub zid si incercam sa ii scoatem de acolo", a declarat comisarul politiei din oras, Malini Aggarwal.

Imaginile prezentate de televiziune infasiseaza credinciosi care transporta cadavre la masinile de politie, iar altii incercand sa acorde primul ajutor.

"Mergeam cu un prieten in aceasta dimineata la rugaciune, insa am intarziat putin", a povestit un student din Jodhpur. "Cand am ajuns, era haos, oamenii alergau in toate directiile. Am reusit sa imi gasesc prietenul, care isi pierduse cunostinta, insa nu este grav ranit", a povestit el.

India, cu 1,1 miliard de locuitori, dintre care 80% sunt hindusi si 14% musulmani, se pregateste pentru marea sarbatzoare hindusa a luminilor, Diwali, la 28 octombrie, care marcheaza anul nou, potrivit calendarului religios. In perioada sarbatorilor, incidentele din temple sunt frecvente, pentru ca masurile de securitate sunt aproape inexistente.

In august 2008, 150 de hindusi au murit intr-o busculada la un templu din statul nordic Himachal Pradesh. In ianuarie 2005, in statul Maharashtra, 257 de pelerini au murit in aceleasi circumstante.