Parlamentul european a votat la sfarsitul saptamanii trecute, cu 138 de voturi pentru si 133 impotriva, legea care cere un ordin judecatoresc in cazul oricarei deconectari de la retea.

La inceputul verii exista pericolul ca regula "trei greseli si esti deconectat", inventata de britanici cu ceva vreme in urma si imbratisata de guverne cum ar fi cel al Frantei, Suediei sau Canadei, sa fie adoptata si la nivel european. Regula permite, legal, providerilor de internet sa deconecteze (cu reziliere de contract) utilizatorii dependenti de trafic p2p.

Asociatia "Squaring the Net", protectori ai libertatii de opinie in spatiu virtual, considera, prin comisionarul lor, Viviane Reding, ca masurile de acest tip sunt de-a dreptul inacceptabile.

Noua lege nu stipuleaza nimic explicit referitor la principiul celor trei greseli urmate inevitabil de o deconectare, dar mentioneaza ca fiind obligatoriu un ordin judecatoresc, pe teritoriul Comunitatii Europene, in cazul oricarei deconectari de la internet pe motive de copyright.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.