Ostaticii se afla intr-o ascunzatoare in Ciad, potrivit unui consilier al presedintelui sudanez. Ministerul de Externe roman nu confirma, dar nici nu infirma stirea.

Sase dintre rapitorii turistilor din Egipt au fost ucisi de armata sudaneza, iar alti doi au fost arestati, relateaza AFP.

MAE anunta ca mentine contactul cu partenerii germani si egipteni.

Cei 11 turisti au disparut la sfarsitul saptamanii trecute, dar abia luni s-a aflat de rapirea lor. Seful politiei din Asuan a anuntat ca grupul de turisti era format din cinci germani, un roman si cinci italieni. Turistii au fost atacati de o banda de oameni mascati si inarmati. Unele relatari vorbesc inclusiv despre posibilitatea existentei unor raniti, pentru ca banditii ar fi folosit armele.

Ieri, un oficial sudanez anuntase ca rapitorii i-ar fi dus pe ostatici in Libia, la aproximativ 15 kilometri de granita.

Anuntul a fost confirmat si de autoritatile egiptene. Decizia de a-i muta pe ostatici a fost luata pentru ca in Libia apa si alimentele se gasesc foarte greu. Din Sudan, se pare ca rapitorii si ostaticii vor reveni in Egipt.

Informatiile cu privire la nationalitatea rapitorilor sunt contradictorii. Un cotidian de limba araba scrie ca, potrivit unuia dintre egiptenii rapiti, care a reusit sa comunice prin telefon cu familia, este vorba de patru banditi, trei sudanezi si un cetatean din Ciad.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.