Turkmenistanul, una dintre cele mai inchise si bogate tari din lume, a adoptat vineri o noua Constitutie, mai democratica, ce autorizeaza mai multe partide si proclama economia de piata, relateaza NewsIn.

"O noua Constitutie a fost adoptata", a declarat presedintele turkmen, Gurbanguli Berdimohamedov, in fata celor 2.500 de membri ai Consiliului Popular (instanta in care sunt reprezentanti triburile, regiunile, guvernul si Parlamentul).

Consiliul Popular s-a reunit vineri dimineata in capitala tarii, pentru a adopta o noua Constitutie. Dezbaterile, care au durat mai putin de trei, ore s-au rezumat la discursul presedintelui si responsabililor turkmeni, care au aprobat proiectul. Sutele de membri ai Consiliului Popular au aprobat in unanimitate noua Constitutie.

Turkmenistanul, fosta republica sovietica bogata in resurse de gaz, este o tara extrem de inchisa, unde populatia si presa sunt strict controlate de stat si de fortele de ordine. Opozitia turkmena este obligata sa traiasca in exil, mai multi opozanti facand obiectul unor anchete judiciare in Turkmenistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.