Guvernul de la Sofia a decis sa reia planurile din perioada regimului comunist, de constructie a mai multor hidrocentrale pe Dunare, cu o capacitate de peste 1.000 megawati, in colaborare cu autoritatile romane, informeaza Reuters.

Guvernul bulgar a format o comisie care va efectua studiile de fezabilitate a proiectelor elaborate in urma cu 30 de ani si care vor cauta investitori publici si privati pentru finantarea constructiilor, se arata intr-un comunicat al executivului citat de Reuters.

Proiectele au in vedere construirea a doua hidrocentrale, fiecare cu o capacitate de 440 megawati, in orasele Nicopole, din Bulgaria, si Turnu Magurele, din Romania, precum si construirea unei centrale electrice de 265 megawati in orasul dunarean Silistra, de pe malul bulgaresc, anunta NewsIn.
Publicitate pe acest site

Comunicatul mai arata ca proiectele propuse de guvernul bulgar vor imbunatati conditiile de navigare pe Dunare - artera importanta de transport.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.