McCain a spus, pentru ABC, doar ca "spera" sa participe la dezbatere.

Anterior, echipa sa de campanie a declarat ca McCain nu s-a decis inca. "Nu a fost luata nicio decizie", a declarat Kimberlin Lipscomb, purtator de cuvant.

McCain a anuntat miercuri ca-si suspenda campania si a cerut amanarea dezbaterii, pentru a lucra la un acord cu responsabilii democrati din Congres pe planul de salvare a sistemului bancar, propus de administratia Bush. McCain si Obama, ambii senatori, au participat joi la Casa Alba la o reuniune cruciala alaturi de Bush si alti oficiali din Congres, pe tema acestui plan, dar nu s-a ajuns la un acord.

Citeste si:

Obama, care are un avantaj in sondaje datorita crizei financiare, spera ca dezbaterea de vineri sa aiba loc. "Pot foarte bine sa particip la negocieri financiare si prin telefon", a declarat el. "Cred ca este posibil sa faci mai multe lucruri odata, este una dintre conditiile necesare pentru a deveni presedinte", a subliniat Obama.

Republicanii ii reproseaza lui Obama continuarea campaniei. "McCain a pus inca o data tara pe primul loc, in timp ce senatorul Obama trece inaintea tarii", a denuntat unul dintre responsabilii de campanie.