Grupul de straini si egipteni din care face parte o romanca a fost transferat joi de rapitori din Sudan pe teritoriul libian, a declarat un purtator de cuvant al Guvernului sudanez citat de Reuters.
"Grupul s-a mutat spre granita libiana si a trecut-o, iar acum se afla la 13-15 kilometri in interiorul Libiei", a declarat Ali Youssef Ahmed, seful de protocol al Ministerului sudanez de Externe.

Miercuri, autoritatile sudaneze anuntasera ca locul unde se afla ostaticii, pe teritoriul Sudanului, a fost identificat cu precizie si incercuit. Fortele sudaneze nu aveau insa intentia de a lansa o operatiune de eliberare, de teama sa nu puna in pericol vietile ostaticilor.

Cinci germani, cinci italieni si o romanca, insotiti de opt egipteni, au fost rapiti vineri dintr-o regiune arida de la granita dintre Egipt si Sudan, in timp ce efectuat o expeditie cu masini de teren. Nationalitatea rapitorilor nu este cunoscuta cu precizie, dar se stie ca acestia au cerut o rascumparare, desi suma exacta nu este cunoscuta.

Miercuri, autoritatile sudaneze anuntasera ca au informatii recente potrivit carora toti ostaticii sunt in viata si in stare buna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.