"Acuzatii minori - doi frati greci, doi albanezi si un roman - cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani, sunt judecati cu usile inchise pentru 'crima cu premeditare' si 'profanare de cadavru".

Tanarul de 19 ani trebuie sa raspunda pentru "asistenta adusa unei infractiuni" si "sperjur".

Victima, Aleksandr Mesisvili, care statea de mai multi ani cu mama sa din Georgia, la Verisa, oras din apropiere de Salonic, a fost dat disparut in februarie 2006, iar cadavrul sau nu a fost gasit, in pofida cautarilor intense.

Pus sub acuzare in baza marturiei unor localnici, acuzatii au marturisit la inceput ca au ascuns cadavrul copilului sub o casa abandonata, dupa ce copilul a suferit "un accident mortal".

Tinerii respectivi, care vin din familii defavorizate, au revenit asupra depozitiilor, negand orice implicare. "Justitia este ultima noastra speranta pentru a afla adevarul despre Alex. Vreau o pedeapsa severa pentru autori", a spus mama copilului.

Lupta dusa de mama pentru a afla ce s-a intamplat cu fiul ei s-a aflat la originea adoptarii in 2007 de catre Grecia a sistemului de alerta "Amber" pentru cautarea copiilor dati disparuti.