Autorii celor doua atacuri armate soldate cu 20 de morti in mai putin de un an in scoli din Finlanda au fost in contact, potrivit anchetatorilor, relateaza AFP.

"Este posibil si cred ca este probabil. Aveau multe interese si hobby-uri in comun, cum ar fi tirul, si impartaseau aceleasi idei. Erau asemanatori", a spus responsabilul anchetei, Jari Neulaniemi.

Matti Juhani Saari, care a ucis zece persoane marti in liceul din Kauhajoki, inainte de a se sinucide, si-a cumparat arma - un pistol de calibrul 22 mm - din unicul magazin specializat din Jokela, 40 kilometri nord de Helsinki, unde a avut loc primul incident armat, anul trecut, a spus oficialul. Tot de la acest magazin, un licean de 18 ani, Pekka-Eric Auvinen, a procurat pistolul semiautomat cu care a ucis opt persoane in liceul sau din Jokela, inainte de a se sinucide, la 7 noiembrie 2007.

Anchetatorii nu au inca nicio dovada solida a unui contac fizic sau la distanta intre cei doi, dar vor examina calculatorul lui Saari, pentru a o gasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.