Candidatul democrat la Casa Alba, Barack Obama, a declarat miercuri ca "este mai important ca niciodata", in aceasta perioada de criza financiara, ca dezbaterea cu John McCain, programata pentru vineri, sa fie mentinuta, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Ceea ce intentionez sa fac este sa dezbat vineri", a spus el, in Florida. "Este exact momentul in care poporul aemrican are nevoie sa asculte persoana care, peste 40 de zile, va trebui sa se confrunte cu aceasta criza", a spus el, respingand cererea lui McCain de amanare a primei lor dezbateri televizate.

"Cred ca acest lucru tine de activitatea unui presedinte, a se ocupa de mai multe chestiuni odata", a declarat Obama.

Echipa de campanie a lui Obama a reamintit miercuri ca, in trecut, crizele majore nu au impiedicat dezbaterile pentru alegerile prezidentiale. McCain propunese amanarea primei dezbateri, din cauza crizei financiare.

Echipa democrata a publicat o lista cu crize produse in momentul dezbaterilor anterioare pentru presedintie. La 21 octombrie 1960, ziua unei dezbateri televizate intre John Kennedy si Richard Nixon, liderul URSS, Nikita Hrusciov, anunta ca Uniunea avea submarine nucleare.

Tot in ziua unei dezbateri, la 30 septembrie 2004, Coreea de Nord anunta ca a incheiat procesul de transformare in arme nucleare a plutoniului extras din 8.000 de bare de combustibil iradiat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.