Pe fondul cresterii demografice, cererea de alimente de prima necesitate depaseste cantitatea resurselor naturale pe care Pamantul le poate produce

Organizatia americana Global Footprint Network trage un semnal de alarma in ceea ce priveste ritmul foarte alert de consum la nivel global. Astfel, Global Footprint Network, organism de cercetare care evalueaza cantitatea resurselor naturale disponibile, avertizeaza ca ritmul de consumare a resurselor naturale la nivel global depaseste capacitatea de regenerare a Pamantului.

In acest sens, datele publicate de organizatia americana arata ca cererea actuala este in acest an cu 40 de procente mai mare decat capacitatea Pamantului de a produce resursele necesare. Printre factorii care contribuie la aceasta situatie critica se numara sporul demografic pozitiv la nivel mondial si cresterea nivelului de trai in tarile in curs de dezvoltare, precum China si India.

Ritmul de consumare a resurselor naturale depaseste capacitatea Pamantului de regenerare
La 23 septembrie, resursele naturale pe care Pamantul le-a produs in acest an s-au epuizat in totalitate. Cererea actuala este cu 40% mai mare decat oferta anuala.

Resursele naturale globale produse intr-un an nu mai reusesc sa tina pasul cu ritmul foarte alert de consum, avertizeaza ONG-ul american Global Footprint Network. Aceasta situatie critica are loc pe fondul sporului demografic pozitiv la nivel mondial, dar si al cresterii nivelului de trai in tarile emergente.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.