Un fost ministru conservator elen, Ioannis Kefaloyannis, apropiat de premierul Costas Caramanlis, a primit 12 luni de inchisoare cu suspendare, pentru ca a exercitat presiuni asupra politiei in favoarea unui traficant de droguri, a informat o sursa judiciara, potrivit NewsIn.

Condamnarea a fost pronuntata luni de un tribunal din nord-vestul Cretei, care a spus ca acuzatul este vinovat de "tentativa de ajutor pentru un infractor" si de "incitare la marturie falsa".

Dupa aceasta decizie, Caramanlis l-a demis pe Kefaloyannis "din functia de consilier informal", in asteptarea apelului, potrivit premierului.

In instanta, Kefaloyannis, de mai multe ori ministru in guvernele conservatoare, a spus ca este nevinovat si a acuzat inamici politici.

Patriarh al unei dinastii politice in Creta, el a fost implicat de marturiile politistilor, spunand ca le-a cerut acestora sa-si schimbe depozitiile legate de un localnic, acuzat de producerea de canabis. Afacerea a fost dezvaluita in cadrul unei vaste operatiuni a politiei si justitiei, lansata anul trecut in Creta impotriva infractionalitatii organizate, legata de productia de canabis.

Este vorba despre un nou lucru stanjenitor pentru guvernul elen, afectat de mai multe luni de afaceri in care sunt implicate cadre si ministri importanti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.