Americanii au pareri diferite despre viitorul lider al SUA, in functie de rasa, dar toti sunt de acord ca Statele Unite sunt pe un drum gresit si ca economia este prioritara, potrivit unui sondaj USA Today, ABC News si Columbia University, publicat astazi, relateaza NewsIn..

In total, 80% dintre afroamericani si hispanici si 76% dintre albi au spus ca economia ar trebui sa fie prioritatea viitorului presedinte. 78% dintre toti respondentii au declarat ca tara este pe un drum gresit.
77% dintre albi au aceasta opinie, ca si 91% dintre afroamericani si 74 dintre hispanici.

Sondajul a indicat o divizare in functie de rasa in ceea ce priveste numele viitorului presedinte. Sapte din zece afromaericani se asteapta ca viitorul presedinte sa fie Obama. Dintre alegatorii inregistrati, afroamericanii il sustin pe Obama in proportie de 92%, iar pe McCain in proportie de 4%. Hispanicii il sustin pe Obama in proportie de 57%, fata de 33% pentru McCain.

Albii il sustin pe republicanul John McCain in proportie de 56%, fata de 36% care il prefera pe Obama.
Dintre cei 13% afroamericani care spun ca McCain va castiga, rasismul a fost motivul cel mai des invocat, potrivit USA Today. Dintre cei 50% de albi care se asteapta ca McCain sa invinga, motivul invocat cel mai des a fost experienta mai mare a acestuia. Doar 5% dintre persoanele albe care au spus ca McCain va castiga cred ca rasismul va fi factorul decisiv.

Sondajul a fost efectuat telefonic in perioada 11-14 septembrie, chiar inainte de izbucnirea crizei economice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.