Noua persoane au murit in atacul armat de la scoala din Finlanda, a anuntat politia din Kauhajoki, potrivit NewsIn.

"Exista noua morti si nu avem informatii foarte recente despre numarul ranitilor", a declarat premierul Matti Vanhanen intr-o conferinta de presa de la Helsinki.

Autorul atacului de la liceul din Finlanda este ranit, dar in viata, a informat politia, dupa ce unele surse spusesera ca acesta s-ar fi sinucis, relateaza Reuters.

Politia a precizat ca a autorul atacului este elev al liceului

"Politia mi-a spus ca suspecteaza ca autorul atacului este Matti Juhani Saari",
a declarat pentru AFP directorul liceului, Tapio Varmola.

"Este un elev de anul doi, inscris la sectia de industrie hoteliera si alimentatie publica", a adaugat el.

Tanarul, in varsta de 20 de ani potrivit presei, a incercat sa se sinucida, a declarat pentrtu AFP un oficial de la primaria din Kauhajoki, Ari Paananen. "A intors arma spre el insusi, dar nu a murit. Este ranit", a adaugat el. Potrivit presei, tanarul este ranit la cap si a fost spitalizat.

Atacatorul a inceput sa traga la intamplare in interiorul scolii in jurul orei locale 11.00, potrivit unor marturii concordante. Focurile de arma au durat circa o ora si jumatate.

Incidentul s-a produs la un liceu profesional de la Kauhajoki, oras cu 14.000 de locuitori din sud-vestul Finlandei, la 360 de kilometri vest de capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.