Compania Sanlu a inceput sa primeasca plangeri din decembrie 2007, potrivit agentiei, totusi societatea nu a facut niciun test decat in iunie anul acesta, data la care a aflat ca in laptele-praf se afla melamina si a informat autoritatile locale de abia la 2 august.

Laptele contaminat a provocat moartea a cel putin patru copii si circa 53.000 au primit ingrijiri medicale in aceasta tara. Dintre ei, 13.000 erau inca in spital luni, 104 fiind in stare grava.

Neglijenta grupului a fost favorizata de cea a administratiei locale, din Hebei, pentru ca responsabilii informati oficial de la inceputul lunii august nu au transmis imediat informatiile autoritatilor centrale superioare, asteptand pana la 9 septembrie. "Au incalcat regulile privitoare la incidentele grave in domeniul sigurantei alimentare", a spus "echipa de inspectie trimisa de guvern", citata de agentie.

Presedintele Sanlu a fost demis saptamana trecuta si arestat, ca si responsabili politici locali, ca secretarul PC din Shijiazhuang, Wu Xianguo. Luni, seful Administratiei pentru controlul calitatii a demisionat.