Anchetatorii urmaresc o celula al-Qaida in Islamabad, pe care o suspecteaza ca ar fi comis atentatul sinucigas de la hotelul Marriott, soldat cu cel putin 60 de morti, relateaza NewsIn.

Sambata seara, un kamikaze a aruncat in aer un camion in fata barierei de securitate din jurul hotelului Marriott.

Politistii cred ca teroristii au fabricat o bomba de 600 de kilograme de explozibil intr-o ascunzatoare din capitala, pentru ca toate camioanele sunt perchezitionate de politie si de armata la intrarea in Islamabad, la punctele de control instalate de la declansarea valului de atentate sinucigase, soldat cu aproape 1.300 de morti in intreaga tara. Atentatele au fost atribuite talibanilor din Pakistan, care au legaturi cu reteaua lui Osama ben Laden.

"Deocamdata ne concentram fortele pentru cautarea retelei din Islamabad, care a facilitat fabricarea si transportarea bombei", a explicat un responsabil de rang inalt din serviciile de securitate, implicat la ancheta.

Este foarte probabil ca explozibilul sa fi fost transportat in cantitati mici din zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, de la frontiera cu Afganistanul, bastion al talibanilor apropiati de al-Qaida, conchide acest oficial.

Consilierul pe afaceri interne al premierului, Rehman Malik, a dat asigurari ca tipul de explozibil, de foarte buna calitate si extrem de puternic, este identic cu cel folosit in alte doua atentate, dintre care unul comis impotriva ambasadei Danemarcei din Islamabad, revendicat de al-Qaida, iar celalalt, comis la Lahore de talibani pakistanezi care au legaturi cu reteaua internationala al-Qaida. El a adaugat ca primele elemente ale anchetei "indica spre zonele tribale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.