Impotriva tendintelor generale atat in Comunitatea Europeana cat si peste ocean, in Spania traficul peer-to-peer, fundamentul web-ului social, este, legal, permis.

Spaniolii sunt mai putin inchizitori decat s-ar putea crede in legatura cu subiectul fierbinte al (i)legalitatii site-urilor de torrent-uri, atata vreme cat, saptamana trecuta, un tribunal din Madrid a decis ca operarea tracker-ului Sharemula.com este perfect legitima. Decizia Curtii este definitiva si irevocabila.

Procesul tocmai incheiat este finalul legal al arestarii, in urma cu 2 ani, a 15 cetateni spanioli acuzati de operarea unui popular tracker spaniol, Sharemula.com.

Cei 15 au avut avocati indeajuns de buni incat concluzia oficiala sa fie cea normala: traficarea de media in arhitectura peer-to-peer este legala.

Cu toate acestea, corporatiile media angrenate in acuzarea spaniolilor, printre care giganti ca Disney, Columbia, Twentieth Century Fox, Warner, Universal, Paramount, Sony si MGM, au facut, deja, apel.

Precendentul spaniol va obliga, din fericire, si schimbarea cursului multor altor procese aflate in desfasurare, unul dintre cele mai celebre si mediatizate fiind cel intentat adminilor popularului ThePirateBay.org.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.