Dintre acestia, aproape 13.000 sunt in continuare spitalizati, dupa ce au baut lapte contaminat cu melamina, a anuntat astazi Ministerul chinez al Sanatatii, relateaza NewsIn

Numarul copiilor internati era duminica seara 12.892, dintre care 104 bebelusi in stare grava, a declarat un purtator de cuvant, confirmand informatiile difuzate de agentia China Noua.

Insa si alti 39.965, care au baut lapte contaminat, au primit ingrijiri medicale. Acestia si-au revenit.
In total, 52.857 copii au fost dusi la spital pentru probleme de sanatate legate de laptele contaminat. Majoritatea sunt copii cu varste sub doi ani.

In total, patru bebelusi au murit dupa ce au baut lapte contaminat cu melamina, potrivit celui mai recent bilant. Melamina a fost detectata si in alte produse lactate, inclusiv in strainatate, iar aceste importuri au fost suspendate imediat.

Melamina a fost folosita ca aditiv in glutenul importat din China, intrand in compozitia alimentelor pentru animale, ceea ce a dus anul trecut la moartea a mii de pisici si caini pe continentul nord-american.
Shigeru Omi, directorul pentru Pacificul de Vest din Organizatia Mondiala a Sanatatii, s-a intrebat duminica de ce acest scandal a izbucnit atat de tarziu. "Este clar ca este vorba si despre o problema ce tine de comunicarea interna. Se pare ca unii erau deja la curent cu aceasta problema de ceva vreme si nu au impartasit informatia", a subliniat el.

"Vrem ca acest lucru sa nu se repete, nu numai in privinta produselor lactate, dar cu toate produsele alimentare. Astfel de incidente trebuie impiedicate, pentru ca oamenii sa poata manca linistiti", a spus oficialul.

Afacerea laptelui contaminat a fost dezvaluita de presa de abia saptamana trecuta, cand s-au anuntat primele decese provocate de consumul de lapte praf de la grupul Sanlu, cu sediul in provincia Hebei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.