In Senatul Italian a avut loc o incaierare din cauza problematicii romilor. Deputata olandeza din cadrul Comisiei pentru Libertati Civile, Justitie si Interne, Elly de Groen Kouwenhoven, a acuzat carabinierii italieni ca agreseaza copiii romi, facand referire la un episod in care mai multi copii au fost tinuti cu capul in apa, informeaza cotidianul La Repubblica.

Acuzatia olandezei, aflata in Italia pentru o audienta cu privire la chestiunea minoritatii rome, a iritat foarte tare mai multi senatori, care au intervenit cu replici raspicate. “In Olanda faceti lucruri mult mai grave”, i s-a raspuns deputatei Elly de Groen Kouwenhoven.

Presedintele senatului Italian si-a exprimat mai apoi "profunda amaraciune" cu privire la acest incident, arata La Repubblica.

"Reuniunea comuna a Comisiei Parlamentului European si al Parlamentului Italian, impreuna cu Senatul trebuie sa fie pusa sub semnul maximei colaborari comunitare. Intr-o ambianta atat de oficiala au fost insa aduse acuzatii neadevarate si nemeritate cu privire la Italia, de catre oaspetii nostrii din alte tari", a declarat presedintele Senatului italian .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.