Moscova intentioneaza sa vanda Venezuelei sisteme antiaeriene, vehicule blindate de transport si avioane de lupta, a declarat joi un inalt responsabil rus, citat de AFP, potrivit NewsIn.
Moscova si Caracasul "poarta discutii pentru furnizarea de sisteme antiaeriene, vehicule blindate moderne, inclusiv de tip BMP-3 (vehicule de lupta pentru infanterie - n.red.", a declarat Serghei Semezov, directorul companiei publice Russian Technologies, pentru cotidianul Kommeersant.

Semezov a adaugat ca Venezuela este interesata si de achizitionarea unor avioane de lupta ruse Su-35, o generatie noua de aparate a caror productie va incepe in 2010.

Presedintele venezuelean Higo Chavez a anuntat marti ca va merge "la Moscova pentru o reuniune de evaluare", saptamana viitoare, dupa ce cele doua tari si-au consolidat relatiile pe plan militar.

Doua bombardiere ruse au participat in cursul saptamanii la "zboruri de antrenament" in Venezuela, potrivit mai multor oficiali. In plus, responsabili din cele doua tari au anuntat proiecte de exercitii navale comune.

Venezuela a cumparat deja avioane de lupta ruse, tancuri si arme automate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.