Criza financiara din Statele Unite a redat tonusul campaniei democratului Barack Obama si l-a surprins pe picior gresit pe republicanul John McCain, care a aparat miercuri ceea ce condamnase cu o zi inainte, relateaza AFP.
Intrebat despre salvarea asiguratorului AIG de catre Banca Centrala americana, McCain nu si-a putut ascunde stanjeneala. "În ceea ce priveste salvarea in sine, nu as fi facut asta", a spus el, inainte de a recunoaste ca "sunt practic milioane de persoane ale caror pensii, investitii si asigurari erau in pericol". Marti, el a spus ca se opune ca platitorii de taxe sa fie solicitati pentru salvarea unor societati ca AIG.

Nu este prima data cand McCain este prins pe picior gresit pe probleme financiare si incearca sa se repozitioneze. In urma cu circa zece ani, senatorul a favorizat votarea legii Gramm-Leach-Bliley. Ea reforma si moderniza serviciile financiare, suprimand toate barierele dintre bancile comerciale, societatile de plasare si companiile de asigurari. Tocmai aceasta lege a permis AIG sa se lanseze in servicii financiare riscante, ce i-au provocat criza.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.