Presedintele bolivian, Evo Morales, a declarat astazi ca Statele Unite "nu au nici morala, nici etica", in replica la faptul ca Washingtonul a anuntat marti plasarea Boliviei pe lista statelor care nu combat traficul de droguri, relateaza AFP.

"Guvernul american nu are nicio autoritate morala pentru a vorbi despre droguri, pentru a vorbi despre certificare sau nu", a spus Morales, referindu-se la aprobarea data anual de Departamentl de Stat american tarilor care lupta impotriva traficului de droguri.

SUA au anuntat marti ca au adaugat Bolivia alaturi de Venezuela si Myanmar pe lista statelor care nu combat suficient traficul de droguri, potrivit NewsIn.

Morales l-a decretat saptamana trecuta persona non grata pe ambasadorul american in La Paz, Philip Goldberg, pe care l-a acuzat ca incurajeaza separatismul in aceasta tara. "Cel care cauta divizarea Boliviei este ambasadorul american", a declarat liderul bolivian, acuzindu-l pe Goldberg ca incurajeaza separatismul in cinci dintre cele noua departamente ale tarii, unde este respins un proiect de Constitutie al presedintelui.

Mare aparator al producatorilor de coca, Morales se opune SUA in lupta impotriva cultivarii acestei plante de folosire traditionala in Bolivia, care serveste si la fabricarea cocainei.

Statele Unite au replicat, declarandu-l pe ambasdadorul bolivian la Washington drept persona non grata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.