La summitul de la Bruxelles dedicat romilor, acestia au fost aparati doar de „cetateanul rom“ George Soros.
Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a sustinut in cadrul summitului de miercuri dedicat romilor ca problemele acestora nu pot fi rezolvate de UE. Catalogand situatia acestora drept „dramatica“, Barroso a spus insa ca „instrumentele pentru aducerea unei schimbari sunt in mainile statelor membre“ si ca „politicile pentru integrarea romilor sunt de competenta statelor membre“.

Oficialul UE a vorbit in fata reprezentantilor romilor din UE indignati de recenta decizie a Comisiei de a aproba amprentarea romilor din Italia. „Asistam astazi la un bla-bla despre integrare, cand se implinesc 800 de ani de cand se incearca expulzarea noastra din Europa, si nimeni nu ne-a spus ce se va face pentru a ne debarasa de comportamentele antirome“, si-a exprimat nemultumirea Valeriu Nicolae, reprezentant al organizatiei European Roma Grassroots.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.