Produsul chimic aflat la originea mortii a doi bebelusi in China si a imbolnavirii a sute de alti copii a fost detectat la 69 de marci diferite de lapte praf, produse de 22 de companii, a anuntat astazi televiziunea publica, relateaza AFP

Guvernul a ordonat oprirea vanzarii celor 69 de marci.

China este zguduita de o saptamana de scandalul laptelui contaminat cu melamina, initial detectata numai la laptele praf produs de compania Sanlu, ceea ce a dus deja la doua decese si la mai mult de 1.200 de imbolnaviri.

Luni, guvernul a spus ca pana la 10.000 de bebelusi ar fi consumat laptele praf produs de aceasta companie, sugerand deja o drama sanitara.

Cea mai grav afectata provincie este Gansu, din nord-vestul tarii, unde cazurile de imbolnavire au crescut de patru de la izbucnirea scandalului. Cotidianul, ziar local din Gansu, a anuntat luni ca numarul victimelor a crescut de vineri de la 59 la 223. Printre acestea se numara si cei doi morti.

Primul deces al unui sugar din cauza laptelui contaminat s-a inregistrat joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.